Splitgrid

Splitgrid

Kontakt & Support

Kontakta oss för bättre lönsamhet

Vi är övertygade om att vår tjänst kan hjälpa leverantörer och handlare till mer lönsamma affärer. Med Splitgrid skapas också möjligheten till nya samarbetsformer och expansion.

Om du vill veta mer om våra tjänster och erbjudanden, hör gärna av dig till oss! Vi delar gärna med oss av kundcase som visar på effekten av att jobba med oss – och ser fram emot att ta din verksamhet till en ny nivå.

Team Splitgrid

Marcus Persson

DIRECTOR NEW BUSINESS

marcus.persson@splitgrid.com
(+46)70-585 01 73

Fredrik Andersson

LEAD PROGRAMMER

fredrik.andersson@splitgrid.com
(+46)19-12 00 90

Gürkan Genc

PROGRAMMER

gurkan@splitgrid.com
(+46)19-12 00 90

Support

Behöver du som handlare eller leverantör hjälp?
— Klicka på knappen nedan för att komma till vårt supportcenter

FAQ

Hur lång tid tar uppstarten?

Att starta upp, där vi redan har integrerat mot kassasystemet, går väldigt fort. Zettle tar cirka fem minuter. Behöver vi integrera mot kassasystemet tar uppstarten längre tid då vi måste kontakta leverantören av systemet först och därefter koppla ihop oss

Kan jag ta bort och lägga till butiker/leverantörer?

I samband med uppstart skickas en länk ut till vårt system, där ni själva kan lägga till och ta bort avtal.

Hur ofta sker rapportering?

Splitgrid rapporterar veckovis, var 14-dag eller månadsvis. Splitgrid skickar två typer av rapporter, en transaktionsrapport och en utbetalningsrapport. Transaktionsrapporten redovisar transaktioner sedan förra redovisningstillfället. Utbetalningsrapporten redovisar den utbetalning som görs och vad som ingår. Transaktionsrapport och Utbetalningsrapport kan omfatta olika perioder.

Vilken typ av avtal skrivs?

I samband med uppstart skickar Splitgrid ut ett digitalt avtal som reglerar förhållande kring driften. Vi rekommenderar starkt att butik och leverantör tecknar ett skriftligt avtal (vi kan tillhandahålla en exempelmall). 

Vad sker vid en konkurs, är jag skyddad som leverantör?

Har man tecknat ett avtal mellan butik och leverantör som är ett äkta kommissionsavtal med bla en tydlig returpolicy så har Splitgrid säkrat betalningarna fram till konkursdagen och obetalda varor får leverantören tillbaka. Risken för leverantören har enligt vår erfarenhet begränsats till ett fåtal dagars försäljning som kan inträffa över helgdagar då vi inte kunnat säkra betalningar via Bankgirocentralen som enbart drar pengar på bankdagar. I jämförelse med en skickad faktura som kan vara obetald samt varor som sedan kommer att ingå i ett ev. konkursbo är Splitgrids lösning den bästa för leverantören.

Hur redovisar man Splitgrids dragningar och insättningar som leverantör/butik.

Splitgrid levererar flera rapporter som ska bidra till att underlätta redovisningen. Vi kan också bidra med direktintegration mot ett ekonomisystem t ex. Fortnox eller Björn Lundén.

Vilka rapportformat stödjer Splitgrid?

Vi levererar rapporter som e-post, pdf, csv-filer (Excel) eller direkt via EDI eller genom vårt egna REST-API.

Vad krävs för att kunna bli en butik eller leverantör i Splitgrids nätverk?

Det krävs ett avtal mellan butik och leverantör att använda sig av Splitgrid och det krävs ett avtal mellan Splitgrid och butik. Därutöver behöver Splitgrid komma åt butikens kvittotransaktioner vilket vi gör genom en integration mot kassasystemsleverantören. För en leverantör behövs tekniskt sett endast en e-postadress för rapporterna samt ett konto dit betalningarna skall.

Vad kostar det?

Splitgrid har inga setup eller fasta månadsavgifter utan lever på 0,8% per part ex. moms av transaktionen. Kostnaden kan fördelas mellan leverantör och butik som i vilken förhandling som helst.

Hur säger man upp avtalet?

Ett avtal som stängs ner i vår portal blir inaktiverat så fort som det är godkänt av oss och därmed blir uppsägningen inte nödvändig. Finns det inga avtal aktiva hos oss har vi heller inget som binder oss till varandra längre.

Skaffar ni butiker eller leverantörer till mig?

Om vi tror att en butik och leverantör passar för varandra så brukar vi ställa frågan om det skulle vara intressant för parterna att ta kontakt. Vi är först och främst en betallösning men kan vi så hjälper vi gärna till att föra samman nya samarbetspartners. Därför är det upp till varje butik eller leverantör att ställa frågan till gamla som nya affärspartners om de vill göra en affär med Splitgrid som plattform. Men vi hjälper gärna till att förklara eller utbilda hur man kan jobba med Splitgrid.

Hur redovisas moms i Splitgrid?

I Splitgrid anger man om leverantören är momspliktig eller inte genom en checkbox i systemet. Är den ifylld lämnas momsen hos handlaren annars följer den med till leverantören.

Vad händer med varorna i slutet av säsongen som finns kvar i butiken?

De vanligaste sätten att hantera varulagret i slutet av en säsong är:
a) Butiken returnerar osålda varor till leverantören som själv har en outlet eller annan avsättning för varorna.
b) Leverantören vill inte ha tillbaka några varor utan man kommer överens om att sätta ner varorna i en vanlig rea.
c) Leverantören erbjuder butiken att köpa loss varorna till ett nedsatt pris.
Det viktiga man måste komma ihåg om det gäller konsignationslager är att det är leverantören som äger varorna därför kan det inte finnas krav på att butiken köper dem, då faller begreppet konsignation och skyddet för leverantören upphör om det skulle inträffa en konkurs. Det finns dock inget juridiskt som hindrar butik och leverantör från att träffa ett orent konsignationsavtal.

Hitta till Splitgrid

Älvtomtagatan 12
703 42 örebro
Sverige